1 december
2021

13.00-14.00

Portbase Webinar

uw digitale
veiligheid verbeteren

Meld u aan

programma, sprekers en boek

In een webinar van een uur wordt u bijgepraat over cyber security in het algemeen en specifiek gericht op de Nederlandse havens.

Met bijdrages van Daniël Verlaan (Techjournalist bij RTL Nieuws en auteur van het boek “ik weet je wachtwoord”) en Evelien Bras (directeur bij FERM). Ook zal Arjen Ketelaar (Business Manager) vertellen over IAMconnected en de bijdrage aan digitale weerbaarheid, zoals het introduceren van Multi-Factor Authentication (MFA) voor het veilig inloggen op meerdere digitale diensten van de haven logistieke community.

  • Ontvang tips om uw privé en zakelijke gegevens beter te beschermen
  • Leer wat u zelf kunt doen om digitaal weerbaar(der) te zijn
  • Bekijk welke stappen u samen met Portbase kunt zetten naar digitale veiligheid

Meld u nu aan en krijg na deelname het boek van Daniël Verlaan thuisgestuurd (zolang de voorraad strekt).

Daniël Verlaan,

werkt bij RTL nieuws en doet onderzoek naar de duistere kant van het internet. Hij was de journalist die binnen kwam bij een geheim Europees defensieoverleg. In 2019 won Daniël de ‘Tegel’, de belangrijkste journalistieke onderscheiding van Nederland, voor een reeks verhalen over cybercriminaliteit. En de ‘Loep’, de prijs voor de beste onderzoeksjournalistiek, voor zijn undercoveronderzoek naar een wraakpornonetwerk. In 2020 bracht hij het boek ‘Ik weet je wachtwoord’ uit, met waargebeurde verhalen over de duistere kant van het internet. Ook schreef hij ‘Laat Je Niet Hack Maken’, een gratis online handleiding waarmee je jezelf beschermt tegen hackers.

Evelien Bras,

directeur bij FERM en heeft een achtergrond bij grote organisaties zoals Thales, waar ze een rol had in de aerospace-tak en betrokken was bij de lobby rond de F35. Ze weet daarom als geen ander dat innovatie en het vermogen om aan te passen voor iedere onderneming bepalende onderdelen – zelfs vereisten – zijn, waarbij samenwerking handig is om sneller vooruit te komen. Die ervaringen zijn een goede match voor de uitdagingen waar het Havengebied – en dus ook FERM – mee te maken krijgen. Haar achtergrond in digitalisering, specifiek met oog voor de belangrijke onderwerpen cybersecurity, privacy en compliance – maken dat plaatje af.

Arjen Ketelaar,

werkt als Business Manager IAMconnected bij Portbase. Voorheen heeft hij als business consultant diverse grote ondernemingen in de Telecom en Financiële Sector ondersteund bij productintroducties en implementaties voor nieuwe wet- en regelgeving. Zijn kracht is het bij elkaar brengen van mensen, processen en IT met focus op het eindresultaat.  Zijn missie is om de digitale haven veiliger te maken door het aanbieden van de veilige en eenvoudige inlogdienst IAMconnected.

Je koopt iets op Marktplaats en even later wordt je bankrekening geplunderd; je slimme thermostaat is gegijzeld en zolang je niet betaalt blijft het 37 graden in je huis; je gloednieuwe beveiligingscamera zegt opeens ‘suck my dick’ tegen je.

Het internet is een wereld vol mogelijkheden – ook voor criminelen.

Het zijn griezelige, maar ook verbluffende verhalen. Met gevaren waar je je tegen kunt beschermen. Hoe? Daar weet techjournalist Daniël Verlaan alles van.

Hij ging undercover in schimmige netwerken, sprak met de puber die de Nederlandse banken platlegde en zocht uit hoe een kleine arthousebioscoop op grote schaal onze computers gijzelde.

Ik weet je wachtwoord wil je niet paranoïde maken, wel minder naïef. Lees de verhalen van Daniël Verlaan en wees voorbereid.

 

Na afloop krijgen de deelnemers aan het webinar dit boek thuisgestuurd.

Dit webinar wordt gehost door LiveVanuitDeLoft.nl in opdracht van Portbase.