dit event was live op

donderdag
7 april 2022

kennissessie

Skills of diploma’s

wat kiest de werkgever?

kijk ‘m hier terug

programma en sprekers

Leren op de werkvloer – hoe organiseer je dat?

In deze kennissessie zullen we van de opleiders en werkgevers horen of het al gangbaar is om zich te richten op skills, naast of in plaats van het vragen om diploma’s. Hoever zijn partijen hierin? Hoe is de verbinding tussen onderwijs en de praktijk van de werkgevers in dit vraagstuk en hoe werken ze samen om vraag gestuurd op te leiden voor de arbeidsmarkt?

Doelgroep kennissessies

De kennissessies van het Platform zijn bedoeld voor ondernemers en werkgevers, hun HR-professionals en Opleidings-professionals, zowel MKB-ondernemers als het grootbedrijf uit de regio Rotterdam-Rijnmond, die (nog) meer willen doen met Leven Lang Ontwikkelen. Daarnaast zijn ook vertegenwoordigers van opleidingsorganisaties en overheid en introducees van de deelnemers uit de regio Rotterdam-Rijnmond welkom. Er zijn geen kosten verbonden aan deelname aan de kennissessie.

Claudia Klarenbeek

Projectleider Digitaal Skills Paspoort (DSP) bij Volandis

In de kennissessie legt Claudia uit waarom het Digitaal Skills Paspoort waardevol is voor nu en voor de toekomst van de medewerkers van de bouw-, infra- en technieksector. Ook vertelt ze hoe je er in je bedrijf mee aan de slag kunt.

Veerle Visch

Adviseur Stafafdeling Onderwijs en Kwaliteit Albeda

Veerle geeft uitleg over Edubagdes. Formeel onderwijs belonen we met een diploma of certificaten, maar hoe zorg je ervoor dat ook vaardigheden worden beloond? Dit kan bijvoorbeeld door Edubadges uit te geven: digitale bewijsstukken. Edubadges zijn onderling vergelijkbaar, uitwisselbaar en stapelbaar. In je ‘backpack’ kun je je hele leven lang Edubadges verzamelen bij verschillende geaccrediteerde onderwijsinstellingen.

Dr. Joost van Genabeek

Senior onderzoeker bij de afdeling Work, Health & Technology, TNO

Joost legt zich onder andere toe op onderzoek naar de ‘skills-based’ arbeidsmarkt. Het achterliggende idee daarvan is dat skills (kennis, vaardigheden en eigenschappen) veel beter dan diploma’s of cv’s inzicht verschaffen in wat precies nodig is voor het uitoefenen van werk.

Marita Dogterom

Projectleider Platform kennisdeling Leven Lang Ontwikkelen en Sociale Innovatie

Host en gespreksleider van de kennissessie.