dit event was live op

donderdag
17 februari 2022

kennissessie

Leren op de werkvloer

hoe organiseer je dat?

Kijk ‘m hier terug

programma en sprekers

Leren op de werkvloer – hoe organiseer je dat?

Tijdens deze kennissessie zullen werkgevers ons meer vertellen over hun aanpak en activiteiten voor het stimuleren van het leren op de werkvloer.

  • Hoe bepalen zij welke kennis en vaardigheden belangrijk zijn voor de organisatie?
  • Hoe bevorderen zij de leercultuur?
  • Op welke wijze ga je het gesprek aan met de teamleden en welke instrumenten worden ingezet voor het uitvoeren van het opleidingsbeleid?
  • Praktische tips, maar ook: waar kun je tegenaan lopen?
  • Wat leren we uit recent onderzoek naar leren en ontwikkelen bij organisaties?
Doelgroep kennissessies

De kennissessies van het Platform zijn bedoeld voor ondernemers en werkgevers, hun HR-professionals en Opleidings-professionals, zowel MKB-ondernemers als het grootbedrijf uit de regio Rotterdam-Rijnmond, die (nog) meer willen doen met Leven Lang Ontwikkelen. Daarnaast zijn ook vertegenwoordigers van opleidingsorganisaties en overheid en introducees van de deelnemers uit de regio Rotterdam-Rijnmond welkom. Er zijn geen kosten verbonden aan deelname aan de kennissessie.

Denise Doornbos

managing director Doornbos Equipment BV.

Het meest mensgerichte bedrijf in de verhuur! Daar gaan we voor. En daarmee bedoelen we dat we een fijne plek creëren, waar mensen plezier hebben, zich kunnen ontwikkelen en zo samen de beste service leveren. Hoe we dat doen? Onder meer door een programma op te zetten rondom ‘leren op de werkvloer’, dat draait om zowel de ontwikkeling van hard skills als soft skills. Ik nodig je graag uit om deel te nemen aan de kennissessie en om hier samen verder over te sparren, zodat we met elkaar nog sneller een nog grotere bijdrage kunnen leveren aan de transformatie van bedrijven naar de nieuwe tijd!

Emine Turksever

HR Adviseur Opleidingen en Projectmanager Praktijkleren bij Gom

 – een organisatie werkzaam in de schoonmaakbranche. Het bedrijf maakt deel uit van Facilicom, een grote organisatie in de facilitaire dienstverlening met ruim 27000 werknemers. Binnen Gom is Emine ook taalcoach. Een goede taalbeheersing is voor medewerkers zeer waardevol in hun dagelijks leven én op het werk. En daar profiteert het bedrijf ook van. Vanuit die gedachte is Gom daar jaren geleden al mee aan de slag gegaan.
Binnen haar functie houdt Emine zich o.a. bezig met de ontwikkeling van het uitvoerende personeel, inclusie & diversiteit, leerlijnen onderwijs, stagebeleid en het digitale leerplatform.

Farzad Henareh

Chief Commercial Officer bij Studytube

Organisaties staan voor steeds grotere uitdagingen. Krapte op de arbeidsmarkt, toenemende digitalisering, op afstand werken en corona hebben gevolgen voor de algemene bedrijfsvoering en het aanpassingsvermogen van medewerkers.

Bij Studytube geloven we dat het juist nú van belang is om je medewerkers de juiste kennis en kunde te geven, zodat ze beter kunnen inspelen op deze veranderingen. De grote vraag is of organisaties dat erkennen. We vroegen het aan 563 HR-professionals, 379 leidinggevenden en 814 medewerkers van verschillende organisaties.

Op 17 februari vertelt Farzad Henareh (Chief Commercial Officer bij Studytube) meer over de meest interessante resultaten uit dit onderzoek.

Je kunt het complete rapport nu al lezen! Download hier rapport 1 en hier rapport 2. Alvast veel leesplezier en tot donderdag 17 februari!

Marita Dogterom

projectleider Platform kennisdeling Leven Lang Ontwikkelen en Sociale Innovatie.

Host en gespreksleider van de kennissessie.