Kennissessie Informeel leren – 31 maart 2023

By maart 27, 2023maart 31st, 2023Uncategorized

hybride sessie:
online & op locatie

vrijdag 31 maart 2023

kennissessie

Informeel leren:

wat is het en wat zijn de best practices?

Kijk ‘m nu terug!

meer informatie

Deze eerste kennissessie van 2023 staat in het teken van Informeel Leren: Wat is dit en wat zijn best practices? Hoe kunnen we nog meer uit Informeel Leren halen? We gaan ook weer interactief aan de slag! We hebben 2 interessante sprekers uitgenodigd:

Jos Sanders  is Lector Leren tijdens de beroepsloopbaan (Hogeschool Arnhem en Nijmegen). Daarnaast is hij Senior Research Scientist bij TNO en lid van het MT van House of Skills. Tijdens de kennissessie zal hij zijn visie op informeel leren met ons delen en daarbij onder andere stil staan bij:

  • erkenning en waardering van informeel leren
  • ontwerpprincipes voor krachtige leerwerkomgevingen die zowel formeel als informeel leren ondersteunen
  • de rol van (bege)leidinggevenden daarbij.

Hier vind je meer informatie over dr. Jos Sanders.

Barbara Braams is werkzaam als L&D manager bij Euro Caps, en organisatie waar veel geïnvesteerd wordt in leren & ontwikkelen. De visie van Euro Caps op leren en ontwikkelen is: de kracht, het talent en het lerend vermogen van onze mensen zijn bepalend voor het bereiken van onze ambities. Het hoeft echt niet altijd een formele opleiding te zijn, op een school, met diploma. Bij Euro Caps gaan leren en werken hand in hand, er wordt veel aandacht besteed aan (informeel) leren: het leren gewoon door te doen op de werkplek. Barbara ziet zichzelf als een echte idealist en vindt dat je alle kansen in het werk zou moeten aangrijpen.

Hoe je dit het beste zou kunnen doen vertelt zij graag op 31 maart.

Jos Sanders

Lector bij Hogeschool van Arnhem en Nijmegen & Senior Research Scientist TNO

Barbara Braams

Learning & Development manager bij Euro Caps B.V.