Kennissessie Leerwerkakkoord 16 juni 2022 – Loopbaan APK voor iedereen?

By mei 12, 2022juni 16th, 2022Uncategorized

donderdag
16 juni 2022

15.00u-18.00u (fysiek)
15.30-17.00 (online)

kennissessie

Loopbaan APK voor iedereen?

Meld je nu aan!

programma en sprekers

Loopbaan APK voor iedereen?
Waarom is het belangrijk dat iedereen een loopbaan APK kan doen? En hoe ziet dat eruit? Voor werkenden en werkzoekenden zijn er veel mogelijkheden om zelf stappen te nemen voor Leven Lang Ontwikkelen. Hoe kunnen werkgevers dit benutten en inzetten in de organisatie? In deze kennissessie worden mogelijkheden toegelicht en leren we meer over het stimuleren van de eigen regie voor Leven Lang Ontwikkelen.

Hybride event
Dit event zal hybride zijn: het is zowel mogelijk om het event fysiek bij te wonen als digitaal. Het fysieke event zal worden afgesloten met een borrel. Bij de opgave maak je een keus, maar het is altijd mogelijk om deze achteraf te veranderen.

Doelgroep kennissessies
De kennissessies van het Platform zijn bedoeld voor ondernemers en werkgevers, hun HR-professionals en Opleidings-professionals, zowel MKB-ondernemers als het grootbedrijf uit de regio Rotterdam-Rijnmond, die (nog) meer willen doen met Leven Lang Ontwikkelen. Daarnaast zijn ook vertegenwoordigers van opleidingsorganisaties en overheid en introducees van de deelnemers uit de regio Rotterdam-Rijnmond welkom. Er zijn geen kosten verbonden aan deelname aan de kennissessie.

Marianne Vennik

Hendrik Veder Group B.V.
HR Manager

Hoe kun je als organisatie zorgen dat leren en ontwikkeling onderdeel van het werken wordt? En hoe lastig is het in de praktijk om dat voor elkaar te krijgen.

Maud Hoefnagels

Fast Forward
Specialist in loopbaanmobiliteit, eigenaar Fast Forward

 

We hebben allemaal het beste voor met onze medewerkers, maar hoe krijg je ze nou in beweging om aan de slag te gaan met hun ontwikkeling? Daarvoor hoef je niet zelf het wiel uit te vinden, maar leren we van elkaar en van concrete praktijkvoorbeelden die hun succes bewezen hebben.

Sonja van der Molen

Gemeente Rotterdam
Interim projectmanager Scholingsfonds Gemeente Rotterdam

 

Harry Nuijs en Sonja van der Molen vertellen hoe je met behulp van ‘mijnleerwerkloket’ inzicht krijgt in je eigen skills . Ze laten zien hoe je met een eenvoudige onboarding en het maken van diverse testen een mooi overzicht krijgt van je talenten en vaardigheden en hoe je dit kunt gebruiken om aan de slag te gaan met je ontwikkeling en loopbaan(oriëntatie). Daarnaast maken ze een bruggetje naar de verschillende financieringen voor scholing in Rotterdam en Rijnmond en geven ze een paar voorbeelden van samenwerking met het bedrijfsleven.

Harry Nuys

Leerwerkloket
Programmamanager Leren en Werken voor de arbeidsmarktregio Rijnmond

Marita Dogterom

Projectleider Platform kennisdeling Leven Lang Ontwikkelen en Sociale Innovatie

Host en gespreksleider van de kennissessie.

Fysieke of online deelnemen?

Het is mogelijk om deze kennissessie fysiek bij te wonen. Je bent dan welkom in de studio op de RDM, in de RDM Loft. Bij aanmelding kun je een keuze maken. Deze kun je ook altijd nog aanpassen.

Bij fysieke deelname geldt het volgende programma:

15.00-15.20u – inloop
15.20-15.30u – instructie en voorbereidingen voor uitzending
15.30-17.00u – livestream
17.00-18.00u – netwerken onder genot van een hapje en drankje

Bij de bijdrage van Maud Hoefnagels:

 

Bij de bijdrage van Sonja van der Molen en Harry Nuys:

Deze link is specifiek voor werkgevers https://rijnmond.leerwerkloket.nl/werkgever/

Onderstaand een filmpje over Leerwerkloket Rijnmond:

Klik hier voor de website “Rijnmond werkt door”

En klik op de thumbnail hieronder voor een pagina over Rijnmond werkt door:

Klik op de thumbnail hieronder voor een whitepaper van Matchcare, de partner met WSP Rijnmond die mijnleerwerkloket heeft gemaakt en expert is in het in kaart brengen van talenten. Het whitepaper gaat over mensen in beweging krijgen en welke rol HR/een bedrijf daarin kan spelen:

Dit webinar wordt gehost door LiveVanuitDeLoft.nl in opdracht van het Platform Kennisdeling Leven Lang Ontwikkelen en Sociale Innovatie van het Leerwerkakkoord