IoT Academy meetup 14 april 2023 – De wet en IoT: data – livestream

livestream

vrijdag 14 april 2023
10.00-11
.00

programma en sprekers

Hybride: livestream & fysiek

vrijdag 14 april
10.00-11.00

programma en sprekers

“The only constant is this accelerating rate of change” – is volledig van toepassing op de IoT markt. Nieuwe technologie├źn komen beschikbaar en bestaande technologie├źn krijgen nieuwe toepassingen. Maar ook de wereld rondom IoT verandert: er komen nieuwe standaarden, en nieuwe regelgeving op het gebied van privacy en security zet de IoT markt volledig op z’n kop. Een voorbeeld is de AVG en de op handen zijnde invoering van de AI Act.

Hoe vind je in dat oerwoud van regels, wetten en afspraken nu de juiste weg? Wat is er wel en wat niet mogelijk? Om daar wat meer inzicht in te krijgen, zijn we gestart met een serie van meetups die we “De wet en IoT: wat mag er wel, wat mag er nie” hebben gedoopt. Iedere meetup pakken we 1 bepaalde toepassing of technologie bij de kop en pluizen die juridisch helemaal uit. Daarvoor schuiven Leonard Bijlsma en Jeannot Coomans van VDT Advocaten bij ons aan tafel aan. Voor de technische kant van de zaak hebben we deze keer Misja Heuveling van SoftwareAG en Sven van der Meer van KPN IoT uitgenodigd.

De tweede episode in deze serie gaat over data: hoe werkt dat juridisch? Wat is van wie? Wat mag je allemaal verzamelen? En hoe kun je data uitwisselen zonder dat de data ‘vogelvrij’ is? Dit soort vragen zullen de revue passeren in de inmiddels bekende setting: aan tafel in de studio van de IoT Academy met allemaal camera’s eromheen. Geef je snel op en praat live mee via de chat. Of kijk ‘m terug op een moment dat het jou uitkomt.

Leonard Bijlsma

Ondernemende advocaat, VDT Advocaten

Jeannot Coomans

Onvermoeibare advocaat met passie voor ICT, privacy, hardlopen en Murakami, VDT Advocaten

Misja Heuveling

Regional Chief Solution Architect at Software AG

Sven van der Meer

Commercial Product Manager at KPN IoT & Data

Dit webinar werd gehost door LiveVanuitDeLoft.nl in opdracht van stichting IoT Academy.

Heb je naar aanleiding van deze meetup nog vragen?