De voordelen van
inclusief ondernemen

Livestream was op
12 oktober 2021
15:00-16:00u

Programma, sprekers en factsheet

Kijk ‘m hier terug

Over dit event

Hoe geef ik als organisatie vorm aan inclusief ondernemerschap? Hoe kan ik banen creëren voor kandidaten die een afstand hebben tot de arbeidsmarkt? Wat zijn de mogelijkheden, wat vraagt dit en wat levert dit op? Daarnaast heb ik een SROI verplichting, wil ik bijdragen aan de participatiewet en wil ik graag maatschappelijk verantwoord ondernemen.

Op deze en andere vragen geven wij tijdens dit webinar antwoord. WSP Rijnmond, MKB Rotterdam Rijnmond, VNO-NCW Rotterdam & Regio Rijnmond, Tempo Team & Randstad nodigen je uit voor het online webinar ‘De voordelen van inclusief ondernemen in Regio Rijnmond’.

We gaan interactief met elkaar in gesprek hoe verborgen talent juist veel kansen en waarde leveren voor je organisatie en hoe je eenvoudig deze talenten een baan kunt bieden.

De volgende onderwerpen worden met verschillende experts aan tafel besproken:

  • Het creëren van banen voor kandidaten met een afstand tot de arbeidsmarkt.
  • Welke talenten vallen onder deze doelgroep?
  • Wat zien we voor mogelijkheden bij werkgevers.
  • Uit de praktijk: hoe werkt dit op de werkvloer (jobcoaching).
  • Werkgeversregelingen & subsidie.
  • Welke ondersteuning kan ik krijgen?
  • Uit de praktijk: talenten delen hun ervaringen.

Richard Moti – wethouder, gemeente Rotterdam

verantwoordelijk voor de portefeuilles werk, inkomen, nationaal programma Rotterdam Zuid (NPRZ) en EU-Migranten.

Pieter van Klaveren – voorzitter MKB Rotterdam Rijnmond

vertegenwoordiger van 15.000 ondernemers en weet wat er speelt bij de bedrijven in de regio Rijnmond.

Sander de Kramer, initiatiefnemer ‘De 100 van Sander’

“Als ik onrecht zie komt er een soort oerinstinct bij mij omhoog” aldus Sander de Kramer. Vanuit zijn enorme maatschappelijk betrokkenheid is hij sinds 1994 hoofdredacteur van de Rotterdamse daklozenkrant. In 2007 richtte hij daarnaast, samen met Hugo Borst, de stichting Sunday Foundation op die zich inzet voor kansarme kinderen in Sierra Leone. Elke zaterdagavond is hij te beluisteren op NPO5 in het programma Zin in Weekend!

Georgo Muller, arbeidsmarktmakelaar en recruiter van medewerkers met een (extra) ondersteuningsbehoefte en jobcoach bij KvK

hij werkt daarnaast in het team KvK inclusief aan meer bewustzijn rondom en realiseren van een diverse en inclusieve Kamer van Koophandel organisatie.

Yolanda Tieleman, operationeel directeur Randstad Groep Nederland

Betekenisvol werk geeft behalve inkomen en zekerheid ook identiteit, (zelf)respect en sociale waardering. Bij Randstad Groep Nederland doen we er alles aan om mensen op basis van hun talent aan het werk te helpen. Randstad is er voor iedereen, want iedereen is onmisbaar op de arbeidsmarkt van morgen!