IoT Academy meetup 8 December 2023 – De wet en IoT: passende security? – livestream YouTube

By December 8, 2023Uncategorized

livestream

vrijdag 8 december 2023
10.00-11
.00

programma en sprekers

Livestream

vrijdag 8 december
10.00-11.00

programma en sprekers

“The only constant is this accelerating rate of change” – is volledig van toepassing op de IoT markt. Nieuwe technologie├źn komen beschikbaar en bestaande technologie├źn krijgen nieuwe toepassingen. Maar ook de wereld rondom IoT verandert: er komen nieuwe standaarden, en nieuwe regelgeving op het gebied van privacy en security zet de IoT markt volledig op z’n kop.

Hoe vind je in dat oerwoud van regels, wetten en afspraken nu de juiste weg? Wat is er wel en wat niet mogelijk? Om daar wat meer inzicht in te krijgen, zijn we gestart met een serie van meetups die we “De wet en IoT: wat mag er wel, wat mag er nie” hebben gedoopt. Iedere meetup pakken we 1 bepaalde toepassing of technologie bij de kop en pluizen die juridisch helemaal uit. Daarvoor schuiven Leonard Bijlsma en Jeannot Coomans van VDT Advocaten bij ons aan tafel aan. Voor de technische kant van de zaak hebben we deze keer een specialist van KPN IoT uitgenodigd.

De derde episode in deze serie gaat over “passende Security?”: de NIS2 richtlijn komt eraan en daarin wordt gesproken over “passende maatregelen om de veiligheid te waarborgen”. Maar wat is dat dan? Wanneer is iets passend? En verschilt dat voor een startup en een corporate? Of moeten beiden aan dezelfde regelgeving voldoen? Daarnaast gaan we aan de hand van het verloop van een ransomware aanval de verschillende maatregelen die je daartegen kan nemen onder de loep nemen. Kortom: een leerzame en inzichtrijke meetup, in de inmiddels bekende setting: aan tafel in de studio van de IoT Academy met allemaal camera’s eromheen. Geef je snel op en praat live mee via de chat. Of kijk ‘m terug op een moment dat het jou uitkomt.

Leonard Bijlsma

Ondernemende advocaat, VDT Advocaten

Rutger van Haastert

Consultant Security bij KPN

Dit webinar wordt gehost door LiveVanuitDeLoft.nl in opdracht van stichting IoT Academy.