Heroes of Innovation | Smart Port Makers

8 juli 2021 –  live @16:00u

Programma

Vanaf 15:30 uur inloop (op locatie)
16:00 – 17:30 uur sessie
17:30 – 18:00 uur drankje, hapje, napraten (op locatie)
white and green bus on road during daytime

Hoe houden we de Rotterdamse haven in de voorhoede?

Jaarlijks worden honderden miljoenen besteed aan innovaties die de Rotterdamse haven wereldwijd in de voorhoede houden. Klimaatverandering, energietransitie, digitalisering en de circulaire economie zijn grote uitdagingen, maar leveren ook kansen op. Internet of Things, Blockchain en emissieloze en (deels) autonome voer- en vaartuigen bieden kansen. Schepen en containers worden steeds meer uitgerust met elektronica en sensoren en communiceren met hun omgeving (smart shipping).

Onze heroes laten zien hoe zij nieuwe technologie hebben omarmt om bijvoorbeeld te varen op waterstof met de Waterstoftaxi en te varen zonder bemanning.

Jan Bot

Jan Bot is binnen zepp.solutions verantwoordelijk voor business development, conceptontwikkeling en financiën. Hij richtte het bedrijf op in 2017 samen met Jonas Brendelberger, Remco Duba, Joost Kortleve en Kevin Schreiber. Zepp.solutions ontwerpt, produceert en integreert plug & play waterstofbrandstofcelsystemen voor diverse commerciële toepassingen. Momenteel houdt zepp.solutions zich o.a. bezig met het ontwikkelen van een waterstof terminaltrekker in samenwerking met Terberg, en een waterstofwatertaxi die reizigers gaat vervoeren tussen het Marconiplein en de RDM Campus.

Jeroen Janssens

Jeroen Janssens is operations manager Nederland bij Seafar. Seafar ondersteunt en stuurt geautomatiseerde schepen aan vanuit een Shore Control Center. De schepen zijn geïntegreerd met het Seafar Control System en worden bediend door een gecertificeerd kapitein. Belangrijkste doelen van Seafar zijn het bieden van de mogelijkheid tot bemanningsreductie aan scheepseigenaren en rederijen die moeite hebben met het vinden van voldoende bemanning, en het aanbieden van geautomatiseerd varen op vaste trajecten.

Mike Schouten

Mike Schouten is tweedejaars Technische Informatica student aan de Hogeschool Rotterdam. Met team RAAST (Rotterdam Atlantic Autonomous Sailing Team) doet hij mee aan de Microtransat Challenge. De Microtransat is een zeilrace voor autonome zeilboten over de Atlantische Oceaan. Onderweg moeten de boten volledig zelfstandig navigeren, er mag dus geen informatie naar de boot toegestuurd worden. Mike doet mee omdat hij met zijn inbreng echt impact kan maken binnen het studententeam en de ontwikkeling van autonoom varen.

Scan de QR Code

Dan doe je met je telefoon mee met polls,
vragen en andere interactieve elementen
van dit evenement.

Open dit event op een laptop of tablet om mee te doen met het tweede scherm

Powered by

Future Flux Festival presents Heroes of Innovation is powered by Rotterdam Makers District in samenwerking met RDM Centre of Expertise (Hogeschool Rotterdam).