toch liever
online
deelnemen

DiveIn 2021

Unlocking Potential by Activating Alliances

donderdag
23 september

14.00u – inloop
14.15u – start programma
17.15u – start borrel

programma, sprekers en 2nd screen

Van intentie naar actie door actieve bondgenootschappen!

Nu, meer dan ooit, is er behoefte om niet alleen maar te praten over diversiteit en inclusie maar om actie te ondernemen. Om impact te maken, moeten we massa creëren, bondgenootschappen aangaan, met elkaar verantwoordelijkheid nemen voor de verandering maar ook elkaar helpen.

Diversiteit en inclusie staat bij veel organisaties op de agenda. Maar om echt succesvol te zijn en duurzame verandering in gang te zetten, moeten leiders maar ook andere mensen op sleutelposities geïnspireerd, uitgerust en versterkt worden om de beweging op gang te brengen en te houden.

Wat als we de vrouwelijke power in organisatie kunnen versterken?

WIFS is een actieve community die staat voor meer balans in de financiële sector door het verstevigen van vrouwelijke kwaliteiten en leiderschap. Daarom is WIFS organisator van Dive In 2021 in Nederland en hebben we een inspirerend programma samengesteld om samen van intentie naar actie te gaan!

Na een jaar van online events is er eindelijk weer de mogelijkheid om elkaar fysiek te ontmoeten en bij te praten. Maar ook op inspiratie op te doen en gezamenlijk de balans te versterken tussen vrouwelijke en mannelijke kwaliteiten binnen de financiële sector. Dit event kun je zowel fysiek als digitaal bijwonen. Kies wat jou het beste uitkomt.

Op 23 september organiseren we een event dat je zowel fysiek als digitaal kunt bezoeken. Het fysieke deel van het event vindt plaats in de Loft op RDM Rotterdam. Onze dagvoorzitter is Elsemieke Havenga.

Om 14:15 uur start het inhoudelijke programma en de live stream voor de online deelnemers.

We starten met WIFS voorzitter Diana Zandbergen. Zij verzorgt de aftrap en schetst welke rol WIFS als actieve community speelt in het vergroten van diversiteit en inclusie in de financiële sector.

Daarna volgen diverse inspirerende sprekers waarbij zowel de deelnemers in de zaal als online de ruimte krijgen om vragen te stellen.

14.30 uurMarianne Thieme. Hoe heeft zij met de Partij voor de Dieren de beweging op gang gebracht en gezorgd dan duurzaamheid en dierenwelzijn op de politieke agenda staat.

15.30 uur Merel van Vroonhoven praat over haar carrière, hoe het is het als een van de eerste vrouwelijke bestuurders te acteren in een overwegend mannenwereld. En hoe kwam zij tot haar stap naar het onderwijs. Zij schreef hierover ook haar eerste boek “De stap”.

16.15 uur – Pauze met ruimte voor ontmoeting en mooie gesprekken

16.45 uurElsemieke Havenga gaat in gesprek met Faisal Setoe en Ugur Pegdemir over diversiteit, leiderschap en het belang van bondgenootschappen hierin.

17.15 uur – Afsluiting

Diana Zandbergen

Diana is een onafhankelijke vrouw, geboren en getogen in Den Haag. Haar wortels liggen, als oudste dochter van een Indonesische vader en een  Nederlandse moeder zowel in Nederland als in Indonesië.

Sinds 1995 werkt zij in diverse functies in de financiële sector zowel als leider op het gebied van marketing en sales als HR divisies binnen zowel de bankenwereld als het verzekeringswezen. Diana blinkt uit in het ontwikkelen van een lange termijn strategie in organisaties in de profitsector, waar verandering en transformatie noodzakelijk zijn. Denk hierbij aan verandermanagement strategieën rondom mens en organisatie, bedrijfscultuur, het bouwen van teams maar ook veranderingen op het gebied van klantbelevening zowel online als offline.

Vanaf 2018 is Diana voorzitter van het bestuur van WIFS, Women in Financial Services, in Nederland. Ons doel is een 50/50 balans te bewerkstelligen in vrouwelijke waarden om op die manier een duurzame en inclusieve zakenwereld te creëren.

Diana is een kritische uitdager die mensen inspireert hun talenten optimaal in te zetten. Niet door te doen maar door te zijn en te zien.

Diana : “Ik geloof dat de enige belemmering in ons leven onze eigen gedachten zijn. Ik ben ervan overtuigd dat als je iets kunt dromen dat je dit ook kunt bouwen!

Marianne Thieme

Als Marianne Thieme eenmaal iets in haar hoofd heeft, dan zal het gebeuren ook. In oktober 2002 richtte zij samen met vier anderen de Partij voor de Dieren op; de eerste politieke partij ter wereld die de planeet centraal stelt en ál haar bewoners, mens en dier.

In 2006 kwam de Partij voor de Dieren onder haar leiding met twee zetels in de Tweede Kamer, een wereldprimeur. Marianne Thieme is zeventien jaar lang de politieke leider geweest van wat is uitgegroeid tot een zeer succesvolle, nieuwe politieke stroming.

Met 17.000 leden, in totaal 80 volksvertegenwoordigers in verschillende gremia – van waterschap tot het Europees Parlement – en meer dan 60 medewerkers, weet Marianne als geen ander hoe het is om aan het hoofd te staan van een middelgrote, door idealen gedreven organisatie.

Marianne verzorgt een gloedvol betoog over duurzaamheid, idealisme, leiderschap. Ze neemt ons mee hoe zij als vrouw leiding heeft gegeven aan het groot maken van haar beweging en deze duurzaam te verankeren in het politieke landschap.

Merel van Vroonhoven

Merel van Vroonhoven (1968) is als zij-instromer leraar in het speciaal onderwijs. Jarenlang bekleedde ze directiefuncties bij Nationale Nederlanden, ING, de Nederlandse Spoorwegen en de Autoriteit Financiële Markten, waar zij bestuursvoorzitter was. In 2012 werd ze gekozen tot Topvrouw van het Jaar.

Merel schrijft tweewekelijks een column in de Volkskrant over haar ervaringen. In opdracht van de minister van Onderwijs deed ze onderzoek naar de aanpak van het lerarentekort.

Ze heeft toezichtfuncties bij onder meer Stichting Lezen en de Radboud Universiteit. Merel is getrouwd en moeder van twee kinderen en twee stiefkinderen. Ze is een fervent hardloper en liep zes marathons. Met De stap publiceert ze haar eerste boek.

Faisal Setoe

Faisal is van Indiaas Surinaamse achtergrond en geboren en getogen in Tegelen in een traditioneel arbeidersgezin. Na zijn opleiding bedrijfskunde in Greenwich is hij in 2005 gestart als Management Trainee bij Delta Lloyd. Inmiddels is hij managing director van de zakelijke schadeverzekeraar HDI Global Specialty Nederland en als zodanig eindverantwoordelijk.

Voor Faisal zijn een aantal kernwaarden essentieel als mens en als leidinggevende. Hij hecht eraan samen een energieke en impactrijke omgeving te realiseren, waarbij de mens centraal staat. Hierbij is voor hem het creëren van veilige transparante context wezenlijk.

Faisal is wars van conventies; het gaat erom wat je doet en niet hoe het hoort. Hij loopt dan ook zelf graag op sneakers door verzekeringsland. Hierbij is hij nooit vergeten waar hij vandaan komt en probeert hij anderen een stem te geven. Dit verwacht hij ook van diegenen met we hij samenwerkt.

Faisal is in 2010 door Kluwer en Verzekeringsmagazine genomineerd tot verzekeringstalent van het jaar. In 2020 is hij door MT genoemd als een van de 50 next leaders. Hij woont in Woerden met zijn vrouw en vier kinderen en beoefent regelmatig vechtsport.

Ugur Pekdemir

Ugur Pekdemir is directeur bij Coöperatieve Rabobank. Hij combineert senioriteit en autoriteit met authentiek leiderschap. Ugur is passievol en maatschappelijk betrokken.

Hij is een gedreven toezichthouder bij diverse organisatie, zoals het Elisabeth Tweesteden Ziekenhuis in Tilburg en Kinderopvanggroep in Tilburg.

Ugur zet zich in voor diversiteit en stelt zich hierin kwetsbaar op, vanuit de overtuiging dat je alleen dan het beste tot elkaar komt.

Want samen bereik je meer dan alleen. En je kunt alles tot het tegendeel bewezen is. Ugur is een bevlogen leider die gericht is op verbinding, diversiteit en duurzaamheid.

Scan de QR Code

Tijdens het event kun je je smartphone gebruiken om met de sprekers in contact te komen, vragen te stellen en deel te nemen in polls. Scan de QR code of ga in je favoriete webbrowser naar de link die vermeld staat.

app.sli.do
#ActivateAlliances

De Loft op RDM Rotterdam

Het event vind plaats in De Loft op RDM Rotterdam. Dit is een voormalige scheepswerf in Rotterdam. De Loft bevind zich in het Innovation Dock, een authentieke industriële fabriekshal waarin onderwijs, onderzoek en bedrijfsleven samenwerken aan de uitdagingen van het haven industrieel complex.

Je kunt gratis parkeren. Maar je kunt ook de waterbus of de watertaxi nemen (halte: Rotterdam – Heijplaat RDM). Zo begint je event al op het moment dat je de deur uitstapt.

How do you make impact as a leader? Join us during Dive In 2021 on 22 September!

What if we unlock the potential of feminine power?

On 22 September you can join an interactive online session (English spoken) with Fionnuala Herder-Wyne where you get insight in how you make impact as a leader. What qualities are already within you and how do you unleash them to really make that impact?

This session is also the starting point of the WIFS research.

We need to create a more sustainable finance sector by drawing the attention to the connection between the compassion, caring & sharing and the power of the feminine. This new narrative stands on the masculine and the feminine, without one or the other it is out of balance. And so, unlocking the Power of the Feminine is essential if humanity is to awaken to its true potential. WIFS is an active community which connects, empowers, energizes and inspires to facilitate grow off feminine power and create a perfect balance in Finance.

What qualities are essential needed to create a more sustainable finance sector and how can YOU make an impact on that? How are these qualities represented in your organization and what is your capacity to make this transformational change?

This is what the WIFS research is about! How can we unlock the potential for good?

This event will be in Microsoft Teams. If you register, you will receive an invitation to join the meeting on the emailaddress you provide during registration. On the day of the event you can join the meeting from your agenda. Please register separately through the button below.

Register for this event

Meld je aan via onze eventbritepagina

Op onze eventbritepagina kun een ticket aanschaffen voor deelname aan het event. Voor leden en online deelnemers is dit gratis. Als je nog geen lid van WIFS bent krijg je bij aanschaf van een on-location ticket ook WIFS-lidmaatschap tot het eind van het jaar.

Ik wil me aanmelden
Over dit event